TRADICION FALLERA

miércoles, 26 de octubre de 2016

PRESENTACIÓN BOCETOS DE LA FALLA PERE CABANES-JOAN XXIII

Este divendres 21 d’octubre, l’Associació Cultural Falla Pere Cabanes – Joan XXIII va celebrar el seu acte de presentació dels esbossos dels monuments que plantarà a la seua demarcació les pròximes Falles 2017. Un acte que va tindre lloc al casal de la comissió, on es va descobrir este xicotet secret dels humils projectes que els dos artistes tenen preparats per a poder lluir al carrer i competir pels màxims premis de secció. 

Presentat per dos fallers de la comissió, Pablo Llavata i Laura López, l’acte va reunir a fallers, veïns i curiosos, a més d’altres presidents de Falla i mitjans de comunicació. Però els qui van triomfar van ser els dos artistes, recordats per la seua àmplia trajectòria amb un vídeo homenatje de cadascú, explicant els seus treballs anteriors a altres comissions. 

En el cas de la falla infantil, Vicente Fco. Lorenzo torna a signar el monument per tercer any consecutiu i tractarà, ara si, de rebre un premi de secció, després d’emportar-se, l’any passat, el segon premi Granota que otorga al millor ninot el club Levante UD. Lorenzo va poder explicar el seu monument, que du per lema Després de la tempesta…i farà una dualitat entre els fenòmens atmosfèrics i el doble sentir d’este refrany, per a pensar que després de cada problema podem eixir endavant. I, sempre, parlant de situacions de xiquets i xiquetes, els gran protagonistes de la seua falla que, a més, participarà en el primer premi LAMBDA a la millor escena infantil.


 Raúl Martínez Chuky és l’autor de la divertida i irònica falla gran, que ens pregunta si Et pica el cuquet? i que serà el primer projecte d’este artista per a la nostra comissió. El monument fa referència a totes les situacions que viu una falla, també l’actualitat, però barrejades amb estos animalets: el cuc treballador, el capoll que ni fa falla ni fa res, la bavosa que es desfà amb una tela impressionant quan és Fallera Major, etc. Sense dubte, una falla genial que causarà furor. 


Els nostres representants infantils, Héctor Mallo Ruipérez i Carmen Esteban Ferrer, i els nostres representants majors, Ramón Estellés i Feliu i Teresa Martínez Ruipérez van participar d’esta mena de descoberta dels esbossos, i van ser els encarregats de presidir, també, este acte solemne de presentació dels esbossos 2017.

No hay comentarios: